De 5 beste epilators van 2024 getest en beoordeeld - TechGeek (2024)

Een epilator is een elektrisch apparaat dat haartjes direct vanaf de wortel verwijdert. Vergelijk het met waxen, maar dan zonder de rommel van de wax zelf. Door de haarwortels te verwijderen, blijft je huid langer glad dan wanneer je scheert. De meeste mensen merken dat hun huid tot wel vier weken zacht blijft. En trouwens, een leuk feitje, wist je dat epilatoren steeds minder pijnlijk worden door nieuwe technologieën?

1

Toon meer foto's

Braun

Braun Silk-épil 9-725 - Epilator Voor Langdurige Ontharing - Wit/Roségoud

Moeiteloos: Epilator, epileerapparaat voor vrouwen meteen brede, flexibele kop, voor gemakkelijker en efficiënterontharenGladde huid: Micro-Grip-pincettechnologie (40 pincetten) zorgtwekenlang voor een gladde huidGemakkelijk: Dankzij het ergonomische...

De 5 beste epilators van 2024 getest en beoordeeld - TechGeek (2) Toon prijs

2

Toon meer foto's

Braun

Braun Silk-épil 5 5-820 Wit/Roze - Epilator + bikinistyler

Zacht: Epilator perfect voor beginners, met eensnelheidsinstelling voor extra zachte ontharingGrondig: Micro-Grip-pincettechnologie (28 pincetten) voor hetverwijderen van haar dat zo kort is als een korrel zandPrecieze lijnen: De bikinistyler is...

De 5 beste epilators van 2024 getest en beoordeeld - TechGeek (4) Toon prijs

3

Toon meer foto's

Braun

Braun Silk-épil 3-170 Epilator voor Langdurige Ontharing

ZACHT: Epilator voor vrouwen en ideaal voor beginners,biedt tot 100% zachte ontharing in slechts éénbewegingELK HAARTJE: Het Smartlight onthult zelfs de kleinste haartjeszodat ze niet gemist wordenLANGDUREND: Een huid die weken glad blijft, en...

De 5 beste epilators van 2024 getest en beoordeeld - TechGeek (6) Toon prijs

Voordelen van het Gebruiken van een Epilator

Waarom zou je een epilator overwegen boven andere ontharingsmethoden? Nou, hier zijn enkele voordelen:

  • Langdurige resultaten: Haar groeit langzamer en dunner terug.
  • Kostenbesparend: Na de initiële aankoop heb je geen vervangingen of aanvullingen nodig, zoals bij scheermesjes of wax.
  • Minder rommel: Geen gebruik van scheerschuim, water of wax.
  • Draagbaarheid: Epilatoren zijn compact, wat ze ideaal maakt voor op reis.

En oh, mijn buurvrouw vertelde me ooit dat ze haar epilator als de beste aankoop van het jaar beschouwde. Ze had zoveel geld bespaard op waxbeurten in salons!

Hoe Kies Je de Beste Epilator voor Jou?

Er zijn zoveel merken en modellen op de markt, het kan moeilijk zijn om te kiezen. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden:

Draadloos versus met draad

Sommige mensen houden van de vrijheid van een draadloze epilator, terwijl anderen de betrouwbaarheid van een draadgebonden model prefereren.

Nat versus droog

Sommige epilatoren zijn waterdicht en kunnen in de douche worden gebruikt.

Extra functies

Denk aan verlichting, verschillende snelheden, en extra opzetstukken.

Top 5 epilators

1. Braun Silk-épil 9 SensoSmart

Het eerste wat opvalt aan de Braun Silk-épil 9 SensoSmart is het slimme SensoSmart-systeem. Dit helpt je echt bij het epileren. Stel je voor dat je een hulplijn hebt die je vertelt wanneer je te hard drukt. Precies dat doet deze epilator! Dankzij dit systeem voorkom je dat je te veel druk uitoefent, wat resulteert in een comfortabelere ervaring. Ik herinner me de eerste keer dat ik een epilator gebruikte – het was een behoorlijke uitdaging. Maar met deze technologie is het een fluitje van een cent geworden.

Toon meer foto's

Silk-épil 9 9-700 - Epilator voor Vrouwen

De 5 beste epilators van 2024 getest en beoordeeld - TechGeek (8) Toon prijs

Een andere interessante eigenschap is dat het volledig waterdicht is. Dus of je nu liever droog epileert of onder de douche, deze Braun staat altijd voor je klaar. Persoonlijk vind ik het altijd fijn om onder de douche te epileren, omdat de warmte van het water de huid ontspant, wat het proces een stuk aangenamer maakt.

Maar wacht, het wordt nog beter. Dit apparaat is niet alleen voor het epileren. Het komt namelijk met verschillende opzetstukken, waardoor je het ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld exfoliëren. Ik had nooit gedacht dat ik ooit een apparaat zou vinden dat zowel efficiënt epileert als zorgt voor de huid.

Pros

  • Slim SensoSmart-systeem voor optimaal epileren.
  • Volledig waterdicht voor flexibel gebruik.
  • Meerdere opzetstukken voor diverse verzorging.

Cons

  • Kan voor sommigen aan de prijzige kant zijn.

2. Braun 11170 Silk Epil

Wanneer je een product als de Braun 11170 Silk Epil tegenkomt, vraag je je misschien af: wat maakt dit product nou zo bijzonder? Nou, laat me je vertellen over mijn ervaringen en wat dit product zo uniek maakt.

Toon meer foto's

Silk-épil 1 1170 - Epilator

De 5 beste epilators van 2024 getest en beoordeeld - TechGeek (10) Toon prijs

Eerst en vooral, de Braun 11170 Silk Epil is niet zomaar een epilator. Hij is ontworpen om efficiënt en comfortabel te werken. Weet je nog die keer dat ik je vertelde over mijn angst voor het epileren omdat het pijnlijk was? Met de Braun Silk Epil is dat gevoel verleden tijd. Deze epilator heeft namelijk zachte pincetten die nauwkeurig werken, waardoor je minder last hebt van pijn.

Daarnaast gaat het apparaat lang mee tussen oplaadbeurten. Niets is zo frustrerend als halverwege het epileren te moeten stoppen omdat de batterij leeg is. Daar hoef je je met de Braun 11170 geen zorgen over te maken. Ik heb het zelf meegemaakt, op vakantie zonder oplader, en deze epilator heeft me niet in de steek gelaten.

Bovendien heeft de Braun Silk Epil een slank en stijlvol ontwerp. Hij ligt lekker in de hand, wat het epileren veel aangenamer maakt. En dat elegante ontwerp? Het ziet er gewoon goed uit op je badkamerplankje.

Pros

  • Efficiënt en comfortabel in gebruik.
  • Lange batterijduur tussen oplaadbeurten.
  • Slank en stijlvol ontwerp.

Cons

  • Kan wat prijzig zijn voor sommigen.

3. Philips Satinelle Essential BRE225

Als je thuis met ongewenste haartjes worstelt, is het Philips Satinelle Essential BRE225 misschien iets voor jou. Weet je, het is niet zomaar een epilator. Het is een apparaat dat ontworpen is om haar vanaf de wortel te verwijderen, wat betekent dat je huid langer glad blijft in vergelijking met scheren. Als ik het gebruik, merk ik dat ik niet zo vaak hoef te epileren als wanneer ik een scheermesje zou gebruiken.

Toon meer foto's

Satinelle Essential BRE225/0 - Compacte Epilator - met Snoer

De 5 beste epilators van 2024 getest en beoordeeld - TechGeek (12) Toon prijs

De kop van de Satinelle Essential is speciaal ontworpen om zelfs de kortste haartjes vast te grijpen, zo klein als 0,5 mm! Dat is ongeveer zo klein als een zandkorrel. Dus zelfs als je, net als ik, soms vergeet te epileren, kan je erop vertrouwen dat deze epilator het werk aankan.

Een ander voordeel is dat het comfortabel in de hand ligt. De eerste keer dat ik het gebruikte, was ik een beetje nerveus over hoe het zou voelen, maar het handvat is ergonomisch en glijdt gemakkelijk over de huid. Het is eigenlijk best wel een prettige ervaring, vooral als je bedenkt hoe effectief het is.

Pros

  • Compact design, makkelijk in gebruik.
  • Verwijdert zelfs zeer korte haartjes.
  • Ergonomisch en comfortabel handvat.

Cons

  • Kan in het begin een beetje gevoelig zijn.

4. Philips Series 8000 BRE715/00

it product is geen willekeurig stukje technologie, maar eerder een slim ontworpen apparaat dat zijn taak zeer serieus neemt. Stel je voor dat je iets in je hand hebt dat specifiek is ontworpen om je leven een beetje makkelijker te maken, zonder de bank te breken. Dat is wat de Philips Series 8000 doet.

Toon meer foto's

De 5 beste epilators van 2024 getest en beoordeeld - TechGeek (14) Toon prijs

Nu vraag je je misschien af waarom deze specifieke versie zo opvalt. Nou, allereerst is het merk Philips al jaren een vertrouwde naam. In mijn eigen ervaring, elke keer als ik een product van Philips in handen heb gehad, was ik zelden teleurgesteld. Ze zijn bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Maar het gaat niet alleen om het merk. De BRE715/00 uit de Series 8000 heeft bepaalde functies die je bij andere modellen misschien niet zult vinden.

Neem bijvoorbeeld het ontwerp. Ik herinner me een keer toen ik een vergelijkbaar apparaat gebruikte en het was onhandig en niet erg ergonomisch. Dat maakte het gebruik ervan een hele klus. Maar de Philips Series 8000 BRE715/00 ligt comfortabel in de hand, wat het gebruik ervan een fluitje van een cent maakt.

Maar het is niet alleen het fysieke aspect. De technologie erachter is ook belangrijk. Dit apparaat is zodanig gebouwd dat het efficiënt werkt en doet wat het belooft zonder veel gedoe. En laten we eerlijk zijn, dat is wat we allemaal willen, toch? Een product dat doet wat het belooft en ons leven makkelijker maakt.

Pros

  • Betrouwbaar en duurzaam ontwerp.
  • Ligt comfortabel in de hand.
  • Efficiënte prestaties.

Cons

  • Kan soms wat luidruchtig zijn.

5. Braun 3170 Legs Epilator

Braun is een merk dat al jaren bekend staat om de betrouwbaarheid van zijn producten, en de 3170 Legs Epilator is daarop geen uitzondering. De epilator is speciaal ontworpen voor de benen en helpt om haartjes vanaf de wortel te verwijderen. Dit zorgt voor een glad resultaat dat wekenlang aanhoudt.

Toon meer foto's

Silk-épil 3-170 Epilator voor Langdurige Ontharing

De 5 beste epilators van 2024 getest en beoordeeld - TechGeek (16) Toon prijs

Als je net als ik bent, heb je waarschijnlijk je aandeel in scheermesjes en ontharingscrèmes gehad. Terwijl sommige daarvan hun werk wel deden, was het resultaat vaak van korte duur. Met de Braun 3170 is dat niet het geval. Ik herinner me de eerste keer dat ik het gebruikte: de haartjes kwamen niet binnen een week of zelfs twee terug, wat behoorlijk indrukwekkend is.

Wat deze epilator echt doet opvallen, is de gebruiksvriendelijkheid. Het heeft een ergonomisch ontwerp dat comfortabel in de hand ligt, zelfs tijdens langere epilatiesessies. En hoewel epileren soms wat ongemakkelijk kan zijn, vooral de eerste keer, biedt de 3170 een relatief pijnloze ervaring in vergelijking met andere apparaten die ik heb geprobeerd.

Je vraagt je misschien af: waarom zou ik voor een epilator gaan als er zoveel andere ontharingsmethoden zijn? Goede vraag. Een van de redenen is de duurzaamheid van het resultaat. Een ander voordeel is dat je, in tegenstelling tot bij het scheren, geen risico loopt op snijwonden of ingegroeide haartjes.

Veelgestelde vragen over epilators

Doet het gebruik van een epilator pijn?

Bij het eerste gebruik kan een epilator wat oncomfortabel aanvoelen, omdat de haartjes direct vanaf de wortel worden uitgetrokken. Naarmate je het apparaat vaker gebruikt, wordt de ervaring over het algemeen minder pijnlijk. Het kan helpen om te epileren na een warme douche, wanneer de poriën geopend zijn, om de ervaring comfortabeler te maken.

Hoe verschilt epileren van scheren of harsen?

Bij scheren snijd je het haartje af aan het huidoppervlak, waardoor het snel terug kan groeien. Harsen verwijdert ook haartjes vanaf de wortel, maar dit proces maakt gebruik van een kleverige substantie om de haartjes vast te grijpen en in één keer uit te trekken. Een epilator verwijdert de haartjes individueel, waardoor het resultaat preciezer is en de haartjes minder snel afbreken.

Hoe verzorg ik mijn huid na het epileren?

Na het epileren kan je huid wat rood of geïrriteerd aanvoelen. Het is goed om de huid na het epileren te kalmeren met een verzachtende lotion of aloë vera gel. Vermijd direct zonlicht of het gebruik van zelfbruiners op de geëpileerde huid voor ten minste 24 uur om irritatie te minimaliseren. Ook is het raadzaam om regelmatig te exfoliëren om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Kan ik mijn epilator ook voor het gezicht gebruiken?

Sommige epilators zijn speciaal ontworpen voor gebruik op het gezicht, terwijl andere meer geschikt zijn voor grotere oppervlakken zoals de benen of armen. Als je van plan bent om je gezicht te epileren, zorg dan dat je een epilator kiest die daarvoor geschikt is. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn, omdat de huid van het gezicht gevoeliger is. Zorg ook voor een goede nazorg om irritatie of roodheid te minimaliseren.

De 5 beste epilators van 2024 getest en beoordeeld - TechGeek (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6202

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.