Epilator test → De bedste og mest populære epilatorer [2024] (2024)

Er du træt af, at dine hår altid er halvt groet ud få dage efter, at du har barberet dem? I så fald kan det meget vel være en epilator, der er den rette løsning for dig.

Du kan dog finde rigtig mange epilatorer på det danske marked, hvorfor du bør fokusere på at finde den bedste epilator for dit vedkommende. Dermed ikke sagt, at du blot skal lede efter en model, der er kåret som bedst i test i en epilator test. Det er nemlig ingen garanti for, at det er en model efter din smag.

TILBUD PÅ EPILATORER →

Derimod skal du forsøge at finde ud af, hvilke krav, behov og ønsker den skal opfylde og vælge på baggrund af dette. I denne guide vil vi hjælpe dig med at finde din ideelle epilator – eller også kendt som en epileringsmaskine.

Braun Epilator Silk-épil 9 9-561 Wet & Dry – Glat hud i 4 uger

Epilator test → De bedste og mest populære epilatorer [2024] (1)Braun er kendt for deres mange og velfungerende produkter til hud- og generel skønhedspleje. De er velfungerende og som regel altid af god kvalitet. Denne Epilator Silk-épil 9 9-561 Wet & Dry er naturligvis ingen undtagelse.

Selvom man ikke kan rose modellen for at have et mundret navn, så kan man rose den for dens gode egenskaber. Undersøgelser viser nemlig, at Silk-épil 9 kan give glat hud i op til 4 uger, og så er den i øvrigt også bedre end andre Braun epilatorer.

Som navnet antyder, er der naturligvis tale om en epilator, der kan bruges både i brusekabinen, i badekarret og ved tør hud. Det er naturligvis muligt, fordi den kører på batterier og derfor er trådløs. Så behøver du ikke at døje med en lang ledning.

Modellen her har et hoved, der kan dreje og dermed fjerne hår langs alle kroppens konturer. Den er ligeledes udstyret med noget, som Braun kalder for Smartlight, der sikrer, at du spotter selv de fineste hår på kroppen.

Du kan altså se frem til en række fordele, når du vælger en af de bedste epilatorer fra Braun.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

  • 6 tilbehørsdele til alsidigt brug
  • Brug den i både bruseren og i badekarret
  • Drejeligt hoved og nænsomme vibrationer giver en behagelig oplevelse
  • Fjern selv de korteste og fineste hår med Smartlight og MicroGrip-pincetteknologi

Sammenlign priser:

i samarbejde med PriceRunner

Remington EP7500 Smoth & Silky 5-in-1 Epilator – Glat hud med 5 forskellige hoveder

Epilator test → De bedste og mest populære epilatorer [2024] (2)Remington EP7500 Smooth & Silky 5-in-1 er en epilator, der ligesom den fra Braun lider under et meget lidt mundret navn. Til gengæld har den en masse smarte funktioner, som i den grad sikrer, at den er perfekt til dig, der gerne vil af med nogle af dine uønskede hår.

Modellen her fås med 5 forskellige hoveder, som sikrer, at den fungerer perfekt til praktisk talt alle forskellige typer af brugssituationer. Sammen med den indbyggede lampe er det med til at sikre, at du får fjernet alle de hår, som du gerne vil af med.

EP7500 er bygget på sådan en måde, at du har et godt greb om den, ligesom kvaliteten også er i orden. Du kan derfor være sikker på, at den nok skal give dig en god og behagelig oplevelse det næste lange stykke tid.

Som enhver anden god epilator, er Remington EP7500 naturligvis udstyret med smarte teknologier, der sikrer, at huden skånes så meget som overhovedet muligt. I modsætning til modellen fra Braun er denne med ledning, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at skifte batterier.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

  • Rejseetui og rensebørste medfølger
  • Kan holde dig hårfri i op til 4 uger
  • Ekstra skånsom mod huden
  • Kan fjerne hår med to hastigheder og ned til 0,5 mm.

Sammenlign priser:

i samarbejde med PriceRunner

Panasonic Epilator (ES-EL2A-A503) – Fleskibel og anvendelig epilator

Epilator test → De bedste og mest populære epilatorer [2024] (3)Denne epilator fra Panasonic har et lidt andet design, men det gør den ikke mindre god end de andre fremhævede modeller. Faktisk har den en lang række fordele, der blandt andet tæller, at hovedet kan dreje med 90 grader. Det gør det til en leg at fjerne hår på hele kroppen.

Modellen er vandtæt, hvilket betyder, at du både kan bruge den, når du sidder i badekarret, når du står under bruseren eller med tør hud. Ligegyldigt hvad, kan du se frem til at stå tilbage med ekstra blød hud, når du er færdig med at bruge din epilator.

Fordelen ved denne Panasonic epilator er, at den kan oplades på en time, og herefter kan du bruge den i en halv time uden ledning. Hvis ikke du har fået den opladet, kan du naturligvis også bruge den med kabel, men du skal blot være opmærksom på, at så kan du ikke tage den med i bad eller under vand på nogen måde.

Når du køber din Panasonic epilator (ES-EL2A-A503), kan du blandt andet se frem til nedenstående.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

  • Et medfølgende etui og rengøringsbørste
  • Epilatorhoved til både ben og arme
  • Tre forskellige hastighedsindstillinger
  • Dobbelte skiver med hele 60 pincetter for optimal hårfjerning

Sammenlign priser:

De førende producenter af epilatorer

Du bør ikke være i tvivl om, at du har rigtig mange muligheder, hvis du ønsker at købe en epilator. Der er nemlig rigtig mange producenter af denne type apparater, som hver især har et stort sortiment.

Derfor kan det også virke besværligt at skulle vælge blandt de mange forskellige muligheder. Hvis du vil være på den sikre side, er det en god idé at holde dig til en model fra en af de nedenstående producenter.

Vi anbefaler at se nærmere på følgende producenter:

  • Braun
  • Philips
  • Remington

I de kommende afsnit får du en kort introduktion til disse mærker.

Braun

Braun er med helt i front, når det kommer til elektronik til personlig pleje. Derfor er det også kun naturligt, at de er førende, når det kommer til epilatorer. Vælger du Braun, er du derfor garanteret, at du er i gode hænder.

Ganske vist er Braun ikke den billigste løsning, da de har flere modeller, der koster på den anden side af 2.000 kroner. Her er det dog vigtigt at huske, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Efter vores vurdering kan man aldrig gå galt i byen med en Braun epilator.

Her er nogle af topmodellerne fra Braun:

  • Braun Silk-épil 9-720
  • Braun Silk-Expert Pro 5 PL5124
  • Braun Silk-épil 5-541
  • Braun Silk-épil 3 3-420

Panasonic

Panasonic er også en yderst anerkendt fabrikant, når det kommer til epilatorer. De udmærker sig ikke mindst ved at have et produktsortiment, der er bredt og varierende. Derfor er du næsten garanteret, at der også er noget blandt i sortiment, der tiltaler dig.

Vil du gerne have god kvalitet, men har du ikke brug for en topprofessionel løsning, er Panasonic sandsynligvis et ideelt valg for dig. Panasonic byder nemlig på en lang række prisvenlige epilatorer.

Her er nogle af topmodellerne fra Panasonic:

  • Panasonic ES-EL2A-A503
  • Panasonic ES WS24 P503
  • Panasonic ES-ED96

Philips

Philips står også bag et hav af epilatorer. Fælles for en stor del af dem er, at de kan købes til priser, hvor alle kan være med. En stor del af modellerne fra Panasonic og Braun er i den dyre ende, hvorimod Philips er et alternativ, der er en smule billigere.

Dermed ikke sagt, at du skal forvente, at kvaliteten er lavere ved valg af Philips. I stedet er der blot mindre funktioner, ikke nær så mange forskellige trimmerhoveder inkluderet mv.

Apropos Philips, så har vi faktisk udgivet en guide om Philips skægtrimmere, som du kan overveje at læse, når du er færdig med at læse denne guide.

Her er nogle af topmodellerne fra Philips:

  • Philips Satinelle
  • Philips BRE740/10
  • Philips SatinShave Advanced BRL140

Udvalgt epileringsmaskine fra Philips:

OBS: Rettighederne til videoen tilhører Philips India

Remington

Ud af de fabrikanter, der er nævnt her, er Remington klart det billigste alternativ. Deres hårfjernere er gode og effektive, men kan dog ikke helt måle sig med henholdsvis Braun, Panasonic og Philips. Til det mindre behov kan en model fra Remington være et fint valg.

Det er dog vigtigt, at du overvejer dit valg nøje, da du skal være sikker på, at det matcher dit behov. Går du meget op i, at din hud er glat, og du derfor skal epilere ofte, er du sandsynligvis bedre tjent med en model fra Panasonic eller Braun.

Her er nogle af topmodellerne fra Remington:

  • Remington EP7700 (7-i-1 epilator)
  • Remington WDF5030
  • Remington EP7300 (3-i-1 epilator)

Hvad er en epilator?

En epilator er en enhed, du kan bruge til hårfjerning i hjemmet. Du kan både bruge den på benene, under armene, ved bikinilinjen og i nogle tilfælde også i dit ansigt.

I grove træk består en epilator af et roterende hoved, der er forsynet med en række små pincetter. Det er dét, der adskiller epilering fra almindelig barbering, da maskinen ikke blot skærer hårene over, men hiver både hår og hårrødder ud.

Fordelen ved, at den kan trække hårrødderne med ud er, at hårsækken dermed skal danne et nyt hår. Det tager længere tid, end hvis håret blot er skåret af, som det er tilfældet med en skraber eller barbermaskine.

Hårfjerning med en epilator er nemt og hurtigt, hvorfor det ikke er mere besværligt end at bruge en skraber eller en barbermaskine.

Det er ikke videre behageligt at bruge den til at fjerne hår, men det er dog slet ikke lige så smertefuldt, som en voksbehandling typisk er. Det er dog ikke blot den mindre smertegrad, der er værd at fremhæve, da det også er markant lettere at bruge apparatet.

Epilator test → De bedste og mest populære epilatorer [2024] (4)

Hvordan finder jeg den bedste epilator?

Når du skal købe en epilator, er der mange faktorer, der har betydning for dit valg. Derfor er det essentielt, at modellen vælges med omhu, da den skal harmonere med dine behov og kriterier.

Er du i tvivl om, hvad der bør være i fokus i forbindelse med købet, er det primært de nedenstående ting, der skal inddrages i dine overvejelser og vurdering.

Her er de vigtigste faktorer:

  • Hastigheder
  • Vandtæt
  • Ladetid og batterilevetid
  • Komfort
  • Trimmerhoved

Læs videre for at blive klogere på de forskellige kriterier.

Hastigheder

Ikke alle epilatorer har forskellige hastighedsindstillinger. Det er som regel de billigere modeller, der ikke byder på en sådan funktionalitet.

Det er da heller ikke et decideret krav, at du vælger en model med forskellige hastighedsindstillinger, men det bør dog overvejes. Det er særligt gældende, hvis din smertetærskel ikke er den højeste, da en lavere hastighed medfører mindre grad af smerte.

Desuden er det også oplagt at vælge en model med forskellige hastigheder, hvis du har planer om at bruge apparatet flere steder på kroppen. Det varierer nemlig, hvor ondt det gør, alt efter hvor den bruges.

Du kan med fordel vælge en epilator med flere hastighedsindstillinger for at opnå maksimal komfort og fleksibilitet

Vandtæt

Der er rigtig mange, der gerne vil kunne bruge deres epilator i badet. Hvis du er én af dem, er det vigtigt, at du vælger en 100 % vandtæt model.

I denne sammenhæng er det vigtigt at pointere, at der er forskel på vandresistente og vandtætte modeller. De resistente modeller kan afvise vand til en vis grad, men tåler ikke at komme med i bad.

Hvis du har et ønske om at kunne bruge apparatet under bruseren, er det derfor vitalt, at du investerer i en vandtæt epileringsmaskine.

Vælg en vandtæt epilator i stedet for en vandresistent epilator, hvis du gerne vil kunne bruge den i badet

Ladetid og batterilevetid

Hvis du har planer om at bruge din epilator til at fjerne hår på hele kroppen, skal den naturligvis være forsynet med et stærkt batteri. Det er ikke just praktisk at skulle stoppe midt i din epilering, fordi den er løbet tør for strøm.

Derfor er det fornuftigt at holde øje med batterilevetiden. Selvom det er nærliggende at tro, at du blot skal vælge modellen med længst batterilevetid, skal du tænke på dine behov. Har du behov for en lang batterilevetid? Eller er det irrelevant?

Ladetiden er dog også et aspekt, der skal være i fokus. Den generelle ladetid skal ikke være for lang, ligesom du bør overveje modeller med en hurtig opladning-funktion. En sådan funktion muliggør, at du f.eks. på fem minutter kan få 15 minutters brugstid.

Gå så vidt muligt efter en epilator med en brugstid (batterilevetid) på minimum 45 minutter (medmindre du kan klare dig med mindre)

Komfort

Som udgangspunkt er det ikke behageligt at bruge en epilator. Du kan dog gøre det mere behageligt, hvis du vælger en enhed, der er udviklet med fokus på komfort.

Her menes selvfølgelig ikke, at du kan finde modeller, der slet ikke gør ondt at bruge, men der er dog forskel. Ligeledes er der også forskel på, hvordan de føles, når du har dem i hånden, hvilket også er et aspekt, der har betydning.

Epilator test → De bedste og mest populære epilatorer [2024] (5)

Trimmerhoved

Trimmerhovedet er selvsagt et af de vigtigste aspekter ved købet af en epilator. Det er nemlig dét, der skal sikre, at den er effektiv i brug, men også, at det ikke gør for ondt at bruge den.

I dag fås der adskillige modeller, der leveres med flere hoveder. Derved er det muligt at skifte mellem dem, alt afhængigt af hvad maskinen skal bruges til. Det kan være en fordel, hvis du f.eks. vil bruge den som både epilator og barbermaskine.

Sådan bruger du epilatoren

Din førstegangsoplevelse med din epilator kan med fordel finde sted om aftenen. Det skyldes, at din hud godt kan ende med at blive en smule øm og rød efter behandlingen. En god idé er også, at du bruger lidt bodylotion efterfølgende.

Før du bruger en epilator er det vigtigt at sikre, at dine hår minimum er to til tre millimeter lange. Hvis ikke de er det, er det ikke muligt for din epilator at få fat i dem. Dog skal de heller ikke være for lange, da det blot vil resultere i, at processen bliver ekstra smertefuld.

Du bør derfor sigte efter at epilere efter cirka to til tre dage efter en normal barbering med skraber. Her vil dine hår nemlig have en ideel længde. Dertil er det også en god idé at bruge en bodyscrub, dagen før du har i sinde at gøre brug af din epilator.

Hvis du gør det, så får du nemlig fjernet de døde hudceller. Det er en fordel, da det er med til at mindske risikoen for indgroede hår. Hvis ikke du har en bodyscrub, bør du som minimum vaske områderne, hvor du skal bruge din epilator grundigt med sæbe, så der ikke er bakterier.

Når du vasker med varmt vand og sæbe, er det varme vand desuden også med til at åbne porerne, så dine hår nemmere bliver trukket ud.

Brug en god bodylotion efter endt behandling

Overvej at børste dine hår

Inden du foretager din epilering, kan du også overveje at børste dine hår modsat groretningen. Det vil nemlig få dem til at stritte mere, hvilket vil medføre, at din epilator får lettere ved at trække dem ud. Når du har gjort dette, er du klar til at gå i gang.

Når du starter, er det vigtigt, at du holder enheden i en 90 graders vinkel og helt tæt mod huden. Er det dine ben, der skal epileres, skal du køre den oppefra og ned, da du dermed kører med hårenes groretning.

Hvis du har købt en vandtæt model, så udnyt, at den har denne funktion. Brug den under bruseren, da det ikke blot er tidsbesparende, men samtidig kan det også minimere smerten, at det varme vand løber ned over dine ben, mens du epilerer.

Efter end epilering er det vigtigt, at du sørger for at pleje huden. Hertil bør du bruge en fugtighedscreme eller et andet produkt, der er beregnet til at tilføre huden fugt efter barbering.

Epilator til ansigtet

Det er ikke alle epilatorer, der kan bruges i ansigtet. Hvis du ønsker at epilere i ansigtet, skal du derfor købe en model, der er udviklet til dette.

Der findes få modeller, der kan bruges over hele kroppen, hvorfor den bedste løsning er at købe en model, der er udviklet specifikt til epilering i ansigtet. Det giver nemlig et bedre resultat og en mere skånsom epilering.

Hvis du har overvejet at købe en epilator til brug i ansigtet, er det vigtigt, at du har en høj smertetærskel. Det er et meget følsomt område, hvorfor det især kan mærke, når man epilerer i ansigtet. Det skal du selvfølgelig være opmærksom på.

Overvej at købe to epilatorer – én til kroppen og én til ansigtet (hvis du ikke kan finde en alt-i-1 epilator)

Epilator test → De bedste og mest populære epilatorer [2024] (6)

Epilator til bikinilinjen

Hvis du har planer om at skulle bruge din epilator i bikinilinjen, skal du have en model, hvorpå der kan monteres et skånsomt hoved.

Det er ikke det mest behagelige sted at epilere, hvorfor det er vigtigt, at du gør det på skånsom vis. Det er ikke alle modeller, der tilbyder dette, hvorfor det er et aspekt, der skal inddrages i overvejelserne ved købstidspunkt.

Mange piger og kvinder får brug for dette, hvorfor du gør klogt i at være opmærksom på det, hvis du selv står over for at skulle købe en ny epileringsmaskine.

Fordele og ulemper ved epilering

Der er naturligvis både fordele og ulemper forbundet med epilering. Hvorvidt fordelene overskygger ulemperne er naturligvis en personlig vurdering.

De fleste er dog af den klare opfattelse, at fordelen ved epilering overskygger ulemperne. En af de klare fordele er, at det er en effektiv behandling, der efterlader din hud betydeligt glattere end ved en traditionel barbering.

Hertil er det også en langvarig løsning, der betyder, at du ikke behøver at barbere dig hele tiden. Det er der nemlig mange piger og kvinder, der ikke ønsker at bruge for meget tid på i hverdagen. Er du en af dem, er epilering svaret på dette.

En af ulemperne er dog, at man er nødt til at lade sine hår vokse ud til en vis længde, før maskinen kan få fat i dem. Som tidligere angivet, skal de gerne have en længde på mellem to og tre millimeter, hvis maskinen skal have optimale arbejdsforhold.

For de fleste er den primære ulempe dog, at det kan være smertefuldt. Der er ganske vist forskel på folks smertetærskel, men de færreste kan sige, at de ligefrem nyder en epilering. Derfor skal man selv vurdere, hvorvidt man mener, at det er smerten værd.

Fordele:

  1. Du kan bruge din epilator igen og igen (modsat skrabere, der skal udskiftes jævnligt)
  2. Du får en glattere og blødere hud
  3. Epilering er let at gå til
  4. Du kan også epilere i badet (hvis du vælger en vandtæt model)
  5. Der er ingen fare for snitsår og røde pletter

Ulemper:

  1. Det kan være meget smertefuldt
  2. Hårene skal have en vis længde, før det er muligt at epilere

Epilator test → De bedste og mest populære epilatorer [2024] (7)

Gode tilbud hos bl.a. NiceHair og Bilka

Du kan finde mange billige epilatorer på det danske marked. Derfor er det nærliggende at tro, at det blot er dem, du skal gå på jagt efter.

Selvom du næppe har lyst til at betale en høj pris, er et dog ikke til at komme udenom, at der er en naturlig sammenhæng mellem pris og kvalitet. Hvis du vil have høj kvalitet, er du derfor nødt til at betale for det.

Dermed ikke sagt, at det ikke kan lade sig gøre at finde gode tilbud hos forhandlere som NiceHair, Bilka, Matas m.m. Det kan det sagtens, men her skal man jagte gode tilbud på modeller, der som regel koster mere. På denne måde får man mest værdi for sine penge.

I stedet for at have for meget fokus på at det skal være billigt, bør du have fokus på at sikre, at du gør en god handel. Det gør man ikke nødvendigvis, hvis man køber en epilator til få hundrede kroner, som ikke kan leve op til ens behov.

Andre metoder til at spare penge på epilatorer

Du er dog ikke begrænset til at lede efter gode tilbud, hvis du vil spare penge på din nye epilator. I dag er de færreste webshops, der ikke bruger rabatkoder som en aktiv del af deres markedsføring.

For at sikre sig, at deres kunder ikke ender med at handle hos konkurrenterne, frigiver de løbende rabatkoder, der bruges som incitament til at handle hos dem. Derfor er det også en ideel måde at opnå en besparelse på.

Der findes op til flere portaler i Danmark, der samler rabatkoder til flere tusinde webshops ét sted. Derfor er det sjældent synderligt vanskeligt at finde en brugbar rabatkode, hvis det eksempelvis er én af de førnævnte webshops, du ønsker at handle hos.

TILBUD PÅ EPILATORER →

Spørgsmål og svar om epilatorer

Hvilken epilator er bedst?

Det er umuligt at give et konkret svar på dette spørgsmål. Folk har forskellige krav og ønsker til deres epilatorer, hvorfor der ikke er én model, der kan kåres som den bedste. Fokusér derfor på at finde en model, der er den bedste for dit vedkommende.

Hvor kan man bruge en epilator?

Du kan faktisk bruge en epilator på stort set hele kroppen, hvis du har valgt den rette model. Du kan derfor godt bruge den til bl.a. intimområder og ansigt. Hertil er det også muligt at bruge den ved din bikinilinje. Skal den bruges i ansigtet, fås der dog en særlig epilator til ansigtet.

Gør det ondt at bruge en epilator?

Ja, det er i hvert fald ikke komfortabelt at bruge den. Det gør dog mindre ondt end en voksbehandling – og er lige så effektivt. Hertil bør det dog nævnes, at der er forskel på folks smertetærskel, hvorfor nogen vil opleve, at det gør mere ondt end andre.

Epilator test → De bedste og mest populære epilatorer [2024] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 6220

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.