Het 2B Haartype | Snelgids & Verzorgingstips - Dutch Hairshop (2024)

Medium textuur, beachy waves en gevoelig voor droogte en kroeshaar. Het 2B haartype is een klasse apart dat speciale verzorging vereist! Lees verder om de ins en outs van dit haartype te leren kennen en leer hoe je het moet verzorgen, onderhouden en stylen.

Als je haartype 2B hebt (of denkt te hebben), zal deze snelle referentiegids een grote hulp zijn. U leert wat uw haartype uniek maakt, wat de beste en slechtste eigenschappen zijn, en wat de ideale was-, droog- en stylingroutines voor uw haar zijn.

We tonen je welke producten je nodig hebt om de textuur van je haar te verbeteren en te perfectioneren terwijl je het beheersbaar, gehydrateerd en glad houdt. Lees de gids en zie welke positieve veranderingen je kan maken om de gezondheid en textuur van je 2B haar beter te ondersteunen. Maak je klaar voor meer fantastische haardagen!

Wat is het 2B haartype?

Het 2B Haartype | Snelgids & Verzorgingstips - Dutch Hairshop (1)

Pixel-Shot/Shutterstock

De 2B haartype wordt gekenmerkt door medium (in tegenstelling tot fijn of stug), golvende lokken die gevoelig zijn voor vettigheid en platheid. Dit haartype heeft prominente, consistente golven die geen volle S-vormige krullen vormen. Uw 2B golven kunnen worden omschreven als beachy of losse golven.

Type 2B haar staat bekend om het volgende:

  • Gemiddelde lok textuur
  • Neigt droog te zijn
  • pluizig als er niet aan de vochtbehoefte wordt voldaan
  • Zware producten verzwaren de golven
  • Kan producten nodig hebben om golven vorm te geven en te definiëren

Weet je niet zeker of je 2B haar hebt of een ander type? Misschien val je onder een van de andere golvende of krullende haartypes. Hier zie je hoe 2B zich verhoudt tot de meest gelijkende golvende haartypes (2A en 2C) en krullende haartypes (3A):

  • 2A Haar: fijne tot middeldiepe lokken met lichte golven die kunnen worden versterkt met producten
  • 2B Haar: middellange lokken met volle beachy golven die de neiging hebben om kroeshaar en droog te zijn
  • 2C Haar: middelgrove tot grove lokken met strakke golven die op krullen lijken en neigen naar kroes
  • 3A Haar: Fijn tot middelfijne losse pijpenkrullen ongeveer de omtrek van een wijnkurk

Hieronder delen we de beste en slechtste eigenschappen van 2B haar. U zult styling, onderhoud en verzorgingstips zien om uw beachy waves gedefinieerd en glanzend te houden zonder pluis. Scroll verder om alles te weten te komen over 2B!

Beste eigenschappen van 2B Hair

Je 2B haartype betekent dat je een benijdenswaardig natuurlijk golfpatroon hebt dat er nonchalant en beachy uitziet. Het is van nature vol en volumineus en u hoeft er niet veel aan te doen om het er goed uit te laten zien. Hier zijn enkele van de beste eigenschappen van 2B haar.

Losse, beachy golven

Losse, beachy golven zijn het meest opvallende kenmerk van 2B haar. Uw haar is steiler aan de wortels, maar gaat van het midden van de haarschacht tot in de punten over in gedefinieerde golven.

Dit geeft je een ideaal scenario: Een handelbare vorm en textuur die niet veel producten of styling nodig heeft om er goed uit te zien.

Als je liever krult dan golft, heb je waarschijnlijk gemerkt dat je 2B-golven gemakkelijk in S-vormige krullen kunt krijgen als je ze aan de lucht droogt of diffuus droogt met de juiste mousse of crème.

Natuurlijk volume en volheid

Een van de andere opmerkelijke eigenschappen van 2B haar is het natuurlijke volume en de volheid. Hierdoor lijkt 2B haar dik, ook al zijn de haren op je hoofd niet superdicht opeengepakt.

Ook al is het haar bij je wortels relatief steil, er is genoeg buiging om de lokken een flatteuze lift te geven zodat je haar er nooit slap, plat of futloos uitziet.

Je hebt van nature wat zo veel vrouwen wanhopig graag willen (en veel geld uitgeven om te proberen het met producten te creëren). Het volume en de volheid van uw 2B haar is een groot deel van wat uw haar een dik, gezond, en jeugdig uitzicht geeft.

Veelzijdig en houdt stijlen goed vast

Type 2B haar is één van de meest veelzijdige haartypes voor verschillende stijlen. Terwijl steile lokken moeite hebben om een golf of krul te behouden en krullende lokken moeilijk glad te stylen zijn, maakt de tussenliggende textuur van je haar dat het perfect geschikt is voor bijna elke textuur of stijl.

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat je haar naadloos kan overgaan van een strakke, strakke look naar zachte, nonchalante golven en zelfs naar veerkrachtige, levendige pijpenkrullen.

En het houdt deze stijlen ongeveer 48 uur lang! Dat heb je te danken aan de medium dikte van je haar (in tegenstelling tot fijn of stug) en aan je zacht warrige natuurlijke textuur.

Minder gevoelig voor vettigheid

Terwijl steil type 1’s en type 2A (licht golvend) haar vatbaar is voor vettigheid, hebben je 2B lokken waarschijnlijk niet met dit probleem te maken. Olie gaat van de hoofdhuid naar beneden via de weg van de minste weerstand. Op steil en heel licht golvend haar reist de olie snel.

Op je golvende lokken kan de olie niet zo goed vervoeren en heeft de neiging om op de hoofdhuid te blijven. Als gevolg daarvan ziet je haar er minder vaak vet uit en kan het langere periodes tussen shampoos doorstaan zonder eruit te zien als een vetput. Scoren!

Slechtste Kenmerken van 2B Haar

Het hebben van 2B haar komt met zijn eerlijk deel van de uitdagingen en problemen. Hier is waar je waarschijnlijk het meest mee worstelt:

Chronisch droog

Weet je nog wat we zeiden over 2B haar dat minder vet is dan 2A (licht golvend) haar? Wel, de keerzijde daarvan is dat je haar chronisch droog en dorstig kan zijn, vooral aan de uiteinden. Sebum, de natuurlijke olie van je hoofdhuid, zorgt ervoor dat je haar er vettig uitziet als het teveel is.

Maar zijn belangrijkste taak is het hydrateren en voeden van je lokken. Omdat de textuur van je haar minder stevig is, is het moeilijk voor olie om je haar te hydrateren. Daarom kan je haar chronisch droog zijn, wat moeilijk te behandelen is met een conditioner alleen.

Heeft de neiging om pluizig te zijn

De chronische droogte en medium textuur van 2B haar komt met een ander nadeel – kroezen. Wanneer je golven niet goed gehydrateerd zijn, worden individuele strengen broos en ruw. Sommige beginnen zich af te scheiden van hun natuurlijke golfgroepen en krijgen een eigen willetje.

Deze strengen kunnen meer of minder buigen en knikken dan de rest van je haar, en de meest beschadigde gebieden zullen het meest last hebben van kroes. Gelukkig zal de juiste vochtigheid en hydratatie pluis minimaliseren of elimineren voor een meer gedefinieerde, nettere textuur.

Lees Volgende: Hoe je van pluizig haar afkomt

vatbaar voor klitten

Klitten horen er nu eenmaal bij met 2B haar. Je nonchalante, zorgeloze textuur leent zich op natuurlijke wijze tot klitten en warrige lokken omdat de bochten in de lokken elkaar overlappen en over elkaar glijden. Het klitprobleem wordt nog verergerd als je haar droog en beschadigd is.

Maar net als de andere 2B problemen zoals droogheid en kroes, kan overmatig klitten meestal verholpen worden door de unieke vochtbehoefte van je haar aan te pakken. Goed om te weten!

Onderhoud en verzorgingstips voor 2B haar

Hoe zit het met het onderhoud en de verzorging van het 2B haartype? Laten we eens kijken naar je ideale shampoo schema, droogmethodes en stijlopties om je haar gezond en sterk te houden met een betere definitie.

2B haar wassen

Je moet 2B haar 2-3 keer per week wassen met sulfaatvrije shampoo. Door minder vaak te wassen en zonder sulfaten voorkom je dat je de natuurlijke oliën verwijdert die je haar gehydrateerd en gezond houden.

Het kan ook helpen om je natuurlijke golfpatroon te behouden en te verbeteren door je haar natuurlijk gehydrateerd te houden. Als je kampt met veel droogheid, probeer dan tussen de wasbeurten door te wassen met alleen conditioner.

Maak je haar nat en breng conditioner aan, laat het zitten en spoel het dan uit. Door deze co-wash te doen tussen je 2 of 3 wekelijkse shampoos in, voorkom je uitdroging die leidt tot broze, gemakkelijk te breken lokken.

Lees Volgende: Hoe vaak moet ik mijn haar wassen Quiz

2B Haar Drogen

Het drogen van 2B golven kan worden gedaan met of zonder warmte. Zonder warmte (aan de lucht drogen) verdient de voorkeur voor uw lokken met medium textuur en uw golven zijn ideaal om aan de lucht te drogen tot een mooie afwerking. In de volgende sectie vindt u een aantal tips om 2B haar met goede resultaten aan de lucht te drogen.

Drogen met hitte is oké, maar je moet beperken hoe vaak je het doet om beschadiging van je haar te voorkomen. Zorg er altijd voor dat je föhnt op de laagste warmte stand om de integriteit en gezondheid van je haar te behouden! En föhn niet zonder gebruik van een heat protectant spray eerst.

Styling 2B Haar

Als je je 2B haar regelmatig styled met hitte, let er dan op dat je dit altijd doet met een lage hittestand (föhn en hot tools), lichtgewicht stylingproducten, en hittebeschermer.

Om je haar tegen beschadiging te beschermen, moet je haar zonder hitte stylen die je gemakkelijk kunt creëren wanneer je je haar aan de lucht droogt. Hier zijn 3 van onze favoriete stijlen voor het medium-textuur 2B haartype.

Mousse & luchtdroog voor golven zonder hitte

Het 2B Haartype | Snelgids & Verzorgingstips - Dutch Hairshop (2)

Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock

Met je prachtige nonchalante golftextuur kun je de kans niet aan je voorbij laten gaan om de hele week een eenvoudige luchtdroge stijl te maken! Het enige wat je nodig hebt is een beetje mousse om je golven te versterken en een beetje hold te geven.

Verdeel de mousse in je handen en breng het lichtjes aan op de uiteinden en het midden van je haar (waar het meeste van je golven geconcentreerd is).

Gebruik root lift spray bij de wortels voor extra flatteus volume bovenop. Scrunch de mousse in je lokken en hou je handen uit de mousse als het droogt om pluizen te voorkomen. Makkelijk en zo schattig!

Gedeeltelijke Franse Vlechten

Het 2B Haartype | Snelgids & Verzorgingstips - Dutch Hairshop (3)

Afrika Studio/Shutterstock

Langer wachten tussen shampoos (zoals we aanraden voor jouw haartype) is een stuk makkelijker wanneer je rockt met beschermende stijlen zoals vlechten.

Probeer gedeeltelijk Franse vlechten aan de voorkant om die “tweede dag” haar look aan te pakken. maak een zijscheiding, verdeel de voorste secties in 3 even grote stukken, en vlecht naar de achterkant van je hoofd toe.

Stop boven het oor of iets verder naar achteren. Zet elke vlecht vast met een elastiekje. Deze stijl houdt de voorste delen van je haar vast, zodat het er stijlvol en schoon uitziet, zelfs op tweede-dag-haar.

Half opgestoken golvende paardenstaart

Het 2B Haartype | Snelgids & Verzorgingstips - Dutch Hairshop (4)

Rode Paraplu en Ezel/Shutterstock

We houden ervan hoe een half opgestoken paardenstaart met golvend 2B haar meer volheid en de illusie van dikker haar toevoegt. Dit type stijl kan je haar langer laten lijken en geeft je het beste van twee werelden.

Na het aan de lucht drogen of diffuus drogen van je golven, verzamel je een deel van de bovenste helft van je haar in een paardenstaart. Neem het haar van wenkbrauw tot wenkbrauw voor een kleinere paardenstaart, of breid het van slaap tot slaap uit voor een dikkere paardenstaart.

Gebruik, indien nodig, een krultang met een diameter die vergelijkbaar is met je golfpatroon om je golven aan de achterkant te perfectioneren en bij te werken. Bevochtig met haarlak (indien nodig) en trek een paar gezichtsbepalende stukken naar beneden.

Dingen om te overwegen

Deze snelle referentiegids heeft bijna alles behandeld wat je moet weten om het beste voor je 2B haar te zorgen. We hebben gekeken naar de beste en slechtste eigenschappen van dit haartype, het beste shampoo schema, hoe je het kan drogen en stylen zonder je golven te beschadigen, en enkele van de beste go-to kapsels voor 2B golvend haar.

Er zijn nog een paar dingen die je moet weten over 2B haar, dus we sluiten af met deze belangrijke overwegingen.

  • Sla zware hydratatie producten over. Aangezien je 2B golven meer uitgesproken zijn dan 2A golven, is het gemakkelijk om te denken dat super-hydraterende producten bedoeld voor krullend haar het best geschikt zijn voor jou. Maar je haar heeft nog steeds een medium (niet fijn of stug) textuur, dus zware hydratatie zal het plat en slap maken. Hou het bij een lichte hydratatie (alleen een leave-in conditioner of een conditioner voor in de douche) en stylingproducten om je golven levendig te houden.
  • Gordijn pony is een geweldige keuze voor 2B haar. Je zachte beachy golven geven midi-lengte gordijn pony de perfecte hoeveelheid textuur en buiging om je gezicht te flatteren en te omlijsten. Bekijk enkele van de verschillende manieren waarop u kunt stylen gordijn pony voor golvend haar hier.
  • Schade ruïneert je golfpatroon. Chemische schade en schade door hitte kunnen na verloop van tijd je natuurlijke golfpatroon ruïneren door de cuticula van het haar op te ruwen. Als je kan, vermijd dan om je haar meer dan eens per 6 weken te bewerken en stop als je meer droogte, klitten of breuk opmerkt. Gebruik altijd een hittebeschermer wanneer u uw haar met warmte stylt en laat het vaker aan de lucht drogen om uw golfpatroon te behouden.
  • Eenmaal per maand opfrissen. Het gebruik van elk type haarproduct dat siliconen bevat, zal resulteren in productophoping die je golven na verloop van tijd verzwaart. Gebruik één keer per maand een verhelderende shampoo of appel cider azijn spoeling om ophoping te verwijderen en je golven veerkrachtig te houden.

Het 2B haartype: Slotopmerkingen

Een goede verzorging voor uw 2B golven kan echt worden samengevat met 2 sleutels: Lichtgewicht producten en bescherming tegen beschadiging.

Ten eerste, houd alles lichtgewicht. Geen krulcrèmes, zware gels of oliën zijn nodig om je haar te stylen of te hydrateren. 2 tot 3 keer per week wassen met een sulfaatvrije shampoo en daarna een vochtinbrengende conditioner zou voldoende moeten zijn om de lokken gehydrateerd en schoon te houden.

Ten tweede, concentreer je op het voorkomen van en beschermen tegen schade die je golfpatroon kan ruïneren en kan leiden tot kroes, klitten en breuk. Minimale bewerking en warmtestyling is ideaal voor jouw haartype, en je moet altijd een hittebeschermer gebruiken als je van plan bent om je haar te föhnen of te warmstyling. Droog je haar zoveel mogelijk aan de lucht om te pronken met je natuurlijke golvende textuur.

Weet je niet helemaal zeker of 2B jouw haartype is? Het is de moeite waard om erachter te komen! Doe onze 3-vragen haartype quiz of bekijk de haartype tabel om uw officiële haartype te bepalen en het beste, gepersonaliseerde advies voor uw lokken te krijgen.

Het 2B Haartype | Snelgids & Verzorgingstips - Dutch Hairshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 5679

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.