Phoenix: Musea en natuurparken (2024)

Aan goede musea geen gebrek tijdens een vakantie in het Amerikaanse Phoenix, want hier heb je keus uit enkele toonaangevende instellingen op het gebied van kunst en cultuur. Maar dat is niet alles, want ook de outdoorliefhebber komt hier aan zijn trekken.

Heritage & Science Park

Mocht je tijdens je reis door Amerika in Phoenix geraken, breng dan in ieder geval een bezoek aan het Heritage & Science Park. Dit is de belangrijkste bezienswaardigheid in de stad en omvat een aantal interessante attracties. In het Science Center kun je interactieve tentoonstellingen bezoek die zich richten op wetenschappelijke mysterieus en op het Historic Heritage Squaremaak je een reis naar het Victoriaanse verleden van Phoenix.

Phoenix: Musea en natuurparken (1)

Phoenix, Amerika

Desert Botanical Garden

Een leuke bezienswaardigheid in Phoenix is de Desert Botanical Garden, een tuin die volledig in het teken staat van beplanting in de woestijn. Je ziet er veel verschillende soorten cactussen en vetplanten en leert er alles over hoe de planten in de woestijn overleven. Daarnaast is de tuin een walhalla voor kleine diertjes, dus je hebt grote kans dat je tijdens je bezoek de nodige vogels en reptielen tegenkomt.

Heard Musuem

Als je het interessant vindt om meer te weten te komen over de oorspronkelijke bewoners van Amerika, dan is het een aanrader om een kijkje te nemen in het Heard Museum. Dit museum heeft zich namelijk gespecialiseerd in het erfgoed van de indianen en biedt onderdak aan een enorme collectie kunstvoorwerpen. In totaal worden meer dan 30.000 stukken tentoongesteld die tezamen het verhaal van het vroegere Amerika vertellen. Zo kun je onder andere aardewerk en servies bewonderen, maar ook textiel en andere gebruiksvoorwerpen. Hoogtepunt van de collectie is de grote vitrinekast met de kleurrijke Hopi Kachina poppen, die werden gebruikt om kinderen te onderwijzen.

Phoenix: Musea en natuurparken (3)

Phoenix, Amerika

Phoenix Art Museum

Liefhebbers van moderne kunst kunnen hun hart ophalen in het Phoenix Art Museum. Het is een van de meest toonaangevende musea in heel Phoenix en het grootste museum in de regio. Dit museum heeft een indrukwekkende collectie met kunstwerken vanuit de hele wereld, en kunstenaars uit alle windstreken zijn er vertegenwoordigd. Er zijn wisselende tentoonstellingen van bekende namen, maar neem ook zeker een kijkje in de beeldentuin die vol staat met bijzondere sculpturen.

South Mountain Park

Vergeet Central Park in New York, want het South Mountain Park in Phoenix is pas echt indrukwekkend. Dit stadspark is een van de grootsten ter wereld en is gelegen in het zuiden van de stad. Het is maar liefst 20 keer zo groot als Central Park en actievelingen kunnen hier kun hart ophalen. In het natuurgebied vind je zo’n 80 kilometer aan wandelpaden, fietspaden en ruiterpaden, en vanaf de Dobbins Lookout heb je een geweldig uitzicht over de omgeving.

Phoenix: Musea en natuurparken (5)

Phoenix, Amerika

Phoenix: Musea en natuurparken (6)

Phoenix, Amerika

Camelback Mountain

Als je de grote stad wilt ontvluchten en op zoek bent naar een stukje natuur, dan is het ook een aanrader om koers te zetten naar Camelback Mountain. Deze berg ligt op een kleine 20 minuten rijden van downtown Phoenix en staat bekend als de outdoorbestemming in de omgeving. Het gebied is kleiner dan South Mountain Park, maar wordt daarom ook een stuk minder druk bezocht. Je kunt er schitterend hiken in het droge, bergachtige gebied en er zijn tal van uitdagende wandeltochten uitgestippeld. Onderweg kom je verschillende soorten dieren en planten tegen, en word je bovendien getrakteerd op schitterende uitzichten over de stad.

Grand Canyon National Park

De bekendste bezienswaardigheid in Arizona en misschien wel heel Amerika is natuurlijk het Grand Canyon National Park, een reusachtige kloof die je niet mag overslaan als je dit deel van de States bezoekt. Las Vegas is een geliefde uitvalsbasis om de kloof te bezoeken, maar je kunt ook vanuit Phoenix naar de Grand Canyon reizen. Vanuit de hoofdstad van Arizona is het ongeveer een halve dag rijden naar de ingang van het park, dat zo’n 250 mijl verderop ligt.

Phoenix: Musea en natuurparken (7)

Phoenix, Amerika

Phoenix: Musea en natuurparken (8)

Phoenix, Amerika

Reizen naar Phoenix — Hoe kom je er?

Het is helaas niet mogelijk om vanuit Nederland met een rechtstreekse vlucht naar Phoenix te vliegen, dus je moet ergens onderweg overstappen. Dat kan bijvoorbeeld in de Amerikaanse steden Chicago of Washington. Ben je van plan om een rondreis te maken en heb je plannen om Phoenix te combineren met Las Vegas en de Grand Canyon, dan kun je er ook voor kiezen om een rechtstreekse vlucht naar Las Vegas te nemen en met de auto naar Phoenix te reizen.

Eenmaal aangekomen op Amerikaanse bodem is het een aanrader om een auto te huren, want het openbaar vervoer in Phoenix staat niet heel goed bekend. Je kunt eenvoudig een auto huren op de luchthaven van Phoenix.

Phoenix: Musea en natuurparken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6469

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.