Dit zijn de beste epilators van 2023 op een rij (2024)

Of je nou je gezicht, benen of bikinilijn wil epileren, het kan allemaal. Én elektrisch. Harper's Bazaar deed speciaal voor jou onderzoek naar de beste epilators van dit moment.

Door De redactie

Dit zijn de beste epilators van 2023 op een rij (1)

Epileren is een vrij realistische benadering van wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Toch is epileren een populaire ontharingsmethode. Voor je wenkbrauwen, bovenlip, kin, benen, bikinilijn, overal waar de haargroei minder gewenst is. Het grootste voordeel van epileren is dat de haartjes zachter teruggroeien en net wat langer wegblijven dan wanneer je het zou scheren. Bij epileren wordt het haartje namelijk inclusief de haarwortel verwijderd. Hierdoor moet niet alleen het haartje, maar ook het haarzakje opnieuw teruggroeien en dat duurt wel een aantal weken. Perfect als je geen zin hebt om vaak aan de slag te gaan.

Elektrisch epileren

Er zijn verschillende manieren hoe je te werk kunt gaan. Met een pincet, draad of met een epileerapparaat. Een epileerapparaat, of epilator, bestaat eigenlijk uit allemaal kleine pincetjes die allemaal tegelijk automatisch de haartjes uit de huid trekken, terwijl de kop ronddraait. Met elektrisch epileren hoef je de haartjes niet een voor een uit de huid te trekken en is het dus vooral gemakkelijker voor grote huidoppervlaktes, maar ben je ook gewoon een stuk sneller klaar. En nog een tip: scrub de huid van tevoren en kalmeer de huid na het epileren, die is namelijk een beetje van slag.

Bikinilijn epileren

Het lijkt een nare klus, je bikinilijn epileren. Maar echt, het is mogelijk en het hoeft helemaal niet zo vervelend te zijn. Het is wel zo dat de huid in de bikinistreek gevoeliger is dan bijvoorbeeld je benen, maar wanneer je op de juiste manier te werk gaat kun je het werk een stuk prettiger doen verlopen. Neem de tijd en ga rustig te werk, hierdoor kun je pauze nemen en op je eigen tempo het huidoppervlak afwerken. Verschillende merken hebben speciale epilator voor de bikinilijn ontwikkeld met een draaibare kop waarmee je makkelijker je bikinilijn kunt epileren.

Alles wat je wil weten over de ontharingstechniek IPL >

Benen en oksels epileren

De benen zijn waarschijnlijk het gemakkelijkste huidoppervlak om te epileren. Niet alleen is deze huid net wat minder gevoelig dan bijvoorbeeld je gezicht, oksels en bikinilijn, maar het is ook een groot oppervlak zonder ingewikkelde bochten. Aangezien de huid van de benen al van nature strak wordt gehouden, hoef je alleen het apparaat langs de huid te bewegen. Bij het epileren van je oksels is het wel handig om de huid zo strak mogelijk te houden met je andere hand, voor een zo pijnloos mogelijke ervaring. Dan nu de hamvraag: welke epilator heb je nodig? Harper's Bazaar is op onderzoek uit gegaan en zet de zes beste epilators op een rij. Side note: sommige merken bieden 'laser epilators' aan. Aangezien een epilator de haartjes uit de huid trekt, is een apparaat op basis van een lasertechniek geen epilator. Onderstaande apparaten zijn wél allemaal epilators.

Dit zijn de voordelen van het niet scheren van je okselhaar >

Shop de beste epilators

1

Braun Silk-Épil 9 Flex 9002

Dit zijn de beste epilators van 2023 op een rij (2)

Met deze Braun epilator wordt ontharen een makkie. De epilator heeft namelijk een flexibele kop waardoor je overal gemakkelijk bij kunt. De kop heeft een exfoliatieborstel en het handvat heeft een handige antislipgrip Het apparaat is volledig waterbestendig, dus je kan gewoon in bad of onder de douche epileren. Tip: als je vaker in water epileert, wordt het vrijwel pijnloos.

€ 134,99

SHOP NU

2

Philips Wet & Dry epilator series 8000

Dit zijn de beste epilators van 2023 op een rij (3)

De Philips Epilator Series 8000 biedt meer dan 70.000 haargrijpacties per minuut. Reken maar dat jij snel klaar bent! Deze epilator is vooral handig voor grotere huidoppervlakken, maar door middel van de opzetkopjes kun je hem ook voor kleinere gebieden gebruiken. Het apparaat kan zowel op droge als natte huid gebruikt worden en bevat een lampje zodat je sowieso geen haartje mist.

€ 73,99

SHOP NU

Dit is alles wat je wil weten over waxen >

3

Braun Silk-Épil 9 9-980 SkinSpa

Dit zijn de beste epilators van 2023 op een rij (4)

Als je dan toch te werk gaat, doe het dan meteen goed. Met deze Skin Spa epileerset van Braun epileer je niet alleen, maar verzorg je je huid ook. De set bestaat namelijk uit een meerdere opzetstukken waaronder twee verschillende scrubborstels en een opzetstuk. De epilator beschikt over een huidsensor die helpt om de juiste druk te zetten waardoor je een maximaal glad resultaat bereikt. Verder is de epilator volledig waterdicht, dus kun je hem ook onder de douche of in bad gebruiken.

€ 139

SHOP NU

Advertentie - Lees hieronder verder

4

Braun Silk-Épil 1170

Dit zijn de beste epilators van 2023 op een rij (5)

Dit epileerapparaat van Braun is compact en handig. Hij is te gebruiken voor heel het lichaam, gezicht en bikinilijn. Het speciale Softlift systeem tilt platliggende haartjes op en begeleidt deze naar de pincetten voor een beteren efficiëntere ontharing. Breng alleen nog wat crème of lotion aan na het epileren en de volgende ochtend wacht je een superzachte huid! De perfecte, betaalbare epilator voor je bikinilijn.

€ 27,89

SHOP NU

Harper's Shops: zijn de beste ontharingscrèmes van 2022 voor gezicht, lichaam en bikinilijn >

5

Braun Face SE810

Dit zijn de beste epilators van 2023 op een rij (6)

De Braun Face is een epilator speciaal voor het gezicht. De kleine kop helpt je om nauwkeurig gezichtshaar te verwijderen. Met de bijgeleverde borstel kun je de huid tot diep in de poriën te reinigen. De set is dermatologisch getest en is geschikt voor dagelijks gebruik, zelfs bij een gevoelige huid. Met 200 plukbewegingen per seconde is de epilator een stuk grondiger en sneller dan een pincet en kan in verhouding tot waxen haartjes met een vier keer zo korte lengte verwijderen, ideaal.

€ 48,99

SHOP NU

Dit zijn de beste epilators van 2023 op een rij (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6493

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.