Hoe kies je een epilator? - Coolblue (2024)

Hoe kies je een epilator? - Coolblue (1)

Geschreven door Iza

Met een epilator verwijder je ongewenste haartjes van je lichaam. Je verwijdert ze vanaf de wortel, waardoor je lang geniet van een gladde huid. Epilators komen met verschillende opzetstukken, speciaal voor bijvoorbeeld je gezicht of bikinilijn. Wij leggen de verschillen uit, zodat jij de beste epilady kiest voor jou.

  1. Lichaamsdelen
  2. Flexibele kop
  3. Accessoires voor het lichaam
  4. Accessoires voor het gezicht

Welk lichaamsdeel wil je ontharen?

Hoe kies je een epilator? - Coolblue (2)

Wil je grote oppervlaktes zoals jouw benen en armen ontharen, dan zijn de meeste epilatoren geschikt. Je lichaam ontharen maak je comfortabeler met een huidcontactopzetstuk of een opzetstuk voor beginners. Deze opzetstukken trekken je huid voorzichtig glad en zorgen dat de epilator altijd contact houdt met je huid. Wil je het haar op je oksels, bikinilijn of je gezichtshaar verwijderen, dan kies je voor een epilator met een opzetstuk voor deze gevoelige gebieden. Deze opzetstukken verkleinen de kop van de epilady, zodat je gericht een kleine oppervlakte onthaart. Een andere optie is een losse, kleine gezichtsepilator of bikinistyler.

Wil je een epilator met flexibele kop?

Hoe kies je een epilator? - Coolblue (3)

Niet flexibel

Epilatoren met een vaste kop passen zich niet aan jouw contouren aan. Deze epilators gebruik je vooral voor het ontharen van je benen of armen. Wil je kleinere gebieden of gebieden met rondingen met meer comfort ontharen, dan raden wij een epilady met flexibele kop aan.

Hoe kies je een epilator? - Coolblue (4)

Flexibel

Een epilady met flexibele kop past zich aan de rondingen van je lichaam aan en volgt soepel jouw contouren. Dankzij de flexibele kop houdt het epileerapparaat altijd contact met je huid, waardoor je comfortabel onthaart en huidirritatie voorkomt.

Bekijk alle epilatoren met een flexibele kop

Hoe kies je een epilator? - Coolblue (5)

Volledig flexibel

Een volledig flexibele kop beweegt 360 graden mee terwijl je onthaart. Hierdoor houdt de epilator altijd contact met je huid, ook wanneer je lastige plekken zoals je oksels of bikinlijn onthaart. Heb je een gevoelige huid, dan raden wij een volledig flexibele kop aan.

Bekijk alle epilatoren met een volledig flexibele kop

Welke accessoires heb je nodig voor je lichaam?

Hoe kies je een epilator? - Coolblue (6)

Comfortabel epileren

Epileer je voor het eerst je lichaam, dan raden wij een opzetstuk voor beginners aan. Dit opzetstuk trekt de huid voorzichtig voor je glad, waardoor je een trekkerig gevoel voorkomt. Ook het huidcontactopzetstuk maak het epileren comfortabeler. Het opzetstuk zorgt ervoor dat het epileerapparaat altijd contact houdt met je huid. Vind je het epileren nog steeds onprettig, dan gebruik je het ijskompres. Deze koelt je huid voor of na het epileren, wat je huid lichtelijk verdooft.

Hoe kies je een epilator? - Coolblue (7)

Trimmen en scheren

Met een epilady verwijder je jouw ongewenste haartjes vanaf de haarwortel. Wil je bepaalde gevoelige plekken niet epileren, zoals je oksels? Kies dan voor een epileerapparaat met een scheeropzetstuk of meegeleverd scheermesje. Een trimopzetstuk is voor jou de uitkomst als je geen volledig glad resultaat wil, maar de haartjes alleen wat korter wil trimmen. Het trimopzetstuk klik je gemakkelijk op de epilady. Sommige epilators hebben daarnaast een losse bikinistyler met een kleine kop, waarmee je jouw bikinilijn netjes bijwerkt.

Hoe kies je een epilator? - Coolblue (8)

Masseren, scrubben en verzorgen

Naast epileren zijn er ook verschillende opzetstukken waarmee je jouw huid verzorgt. Met de reinigingsborstel reinig je jouw huid, waarna je deze scrubt met de scrubborstel of -handschoen. Scrubben zorgt ervoor dat je dode huidcellen verwijdert en ingegroeide haartjes voorkomt. Met een massagekop stimuleer je de bloedcirculatie in je huid, wat jouw huid laat stralen. Wil je ook direct jouw voeten verzorgen, dan kies je voor een voetvijl.

Welke accessoires heb je nodig voor je gezicht?

Hoe kies je een epilator? - Coolblue (9)

Ontharen

Je gezicht ontharen vergt wat precisie. Dit doe je dan ook niet met de grote kop van de epilady, maar met een opzetstuk voor je gezicht. Daarnaast komen sommige epileerappaten met een losse gezichtsepilator. Deze apparaten hebben een kleine kop, waarmee je heel precies ongewenste gezichtshaartjes verwijdert. Wil je liever niet je gezicht epileren, dan kies je voor een precisietrimmer die je haartjes korter trimt.

Hoe kies je een epilator? - Coolblue (10)

Reinigen en scrubben

Wil je naast ontharen, ook jouw gezicht reinigen en exfoliëren? Kies dan een epilator met een gezichtsreinigings- of scrubborstel. Je klikt de borstel op de epilady en je reinigt eenvoudig je gezicht. Met de scrubborstel verwijder je daarnaast dode huidcellen en voorkom je ingegroeide haartjes.

Hoe kies je een epilator? - Coolblue (11)

Verzorgen

Je huid verzorgen doe je met het microvibratieopzetstuk. Dit opzetstuk trilt 25 micro-trillingen per seconde. Met deze kleine trillingen masseert het opzetstuk jouw huid. Ook breng je met dit opzetstuk gemakkelijk jouw favoriete crème of serum aan op je gezicht.

Hoe kies je een epilator? - Coolblue (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 6495

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.